بررسی سالانه جامعهشناسی
منبعی معتبر و جامع برای جامعهشناسان، دانشمندان علوم اجتماعی و فعالان حوزههای مرتبط، با تمرکز بر تحولات نظری، روششناختی و پژوهشهای جاری در این رشته
توضیحات
بررسی سالانه جامعهشناسی توسط Annual Reviews از سال 1975 منتشر میشود. از سال 2023، این مجله با دسترسی آزاد تحت مدل Subscribe to Open منتشر میشود. این مجله در نمایه استنادی علوم اجتماعی نمایه شده است. موضوعات تحت پوشش این مجله شامل تحولات عمده نظری و روششناختی و همچنین پژوهشهای جاری در زمینههای اصلی است. فصلهای مرور معمولاً فرآیندهای اجتماعی، نهادها و فرهنگ، سازمانها، جامعهشناسی سیاسی و اقتصادی، قشربندی، جمعیت شناسی، جامعهشناسی شهری، سیاست اجتماعی، جامعهشناسی تاریخی و تحولات عمده در جامعهشناسی در سایر مناطق جهان را پوشش میدهند. این مجله برای جامعهشناسان و سایر دانشمندان علوم اجتماعی و همچنین کسانی که در زمینههای برنامه ریزی شهری و منطقه ای، سیاست اجتماعی و مددکاری اجتماعی هستند در نظر گرفته شده است. برای کسانی که در دولت هستند نیز مفید است. مجله دارای ایمپکت فکتور یا ضریب تأثیر 10.5 است که آن را در رتبه دوم از 149 مجله در رده "جامعهشناسی" قرار گرفته است.
در سال 1969، یک هیئت مشترک شامل جامعهشناسان آکادمی ملی علوم و شورای پژوهشهای علوم اجتماعی امریکا توصیه رسمی برای ایجاد یک مجله سالانه باهدف انتشار مقالات مروری در مورد جامعهشناسی را ارائه کرد که در نتیجه این توصیه، انجمن جامعهشناسی آمریکا توافقنامهای را با ناشر غیرانتفاعی Annual Reviews برای ایجاد چنین مجلهای ایجاد و Annual Review of Sociology اولینبار در سال 1975 منتشر شد. این مجله سومین عنوان در علوم اجتماعی پس از بررسی سالانه روانشناسی در سال 1950 و بررسی سالانه انسانشناسی در سال 1972 بود. در سال 1996 برای اولینبار بهصورت الکترونیکی منتشر شدو
این مجله دامنه و نمایه سازی دامنه خود را بهعنوان پوشش تحولات مهم در جامعهشناسی، با توجه به کاربردهای نظری و روششناختی، و همچنین زیرشاخههایی مانند فرآیندهای اجتماعی، نهادها و سازمانها، فرهنگ، جامعهشناسی سیاسی، جامعهشناسی اقتصادی، طبقه بندی اجتماعی، جمعیت شناسی، جامعهشناسی شهری، سیاست اجتماعی جامعهشناسی تاریخی و جامعهشناسی در مناطق مختلف جهان تعریف میکند.
اکثر مجلدات شامل یک فصل مقدماتی است که توسط یک جامعهشناس برجسته نوشته شده است که در آن به حرفه و دستاوردهای خود میاندیشند. همواره کمیته ویراستاری تعیین میکند که چه موضوعاتی باید در هر جلد گنجانده شود. برای هر مجلد از نویسندگان واجد شرایط درخواست ارائه مقاله کرده و نوشتههای متفرقه پذیرفته نمیشود.