درباره سایت

درباره سایت

معرفی نظاممند و معتبری از رشتههای علومانسانی و اجتماعی آنچنان که در سطح جهانی در دانشگاهها تدریس میشوند و در نهادهای علمی شناخته شدهاند، یکی از دغدغههایی است که کمبود آن را در فضای آکادمیک و حکمرانی علم کشور احساس کردیم و در وبسایت کنونی آن را دنبال میکنیم. اگرچه جایگاه علومانسانی و اجتماعی (Humanities & Social Sciences-HumSS) در ایران (از جمله فاضلی،1396 و داوری اردکانی، 1398) و حتی در سطح جهان (به عنوان نمونه Nowotny, 2013، Christakis,2013 و Western, 2016) چه در سطح کلیات و چه در سطح رشتهها با چالشهای متعددی روبهروست، اما بدنه قدرتمندی از دانش در این رشتهها شکل گرفته که قابل بررسی و ارایه است.

اهمیت این مساله در کشور ما به ویژه از آن جهت قابل بررسی است که بنا به دلایل متعدد سیاستی و سازمانی، جایگاه این علوم با آشفتگی و ابهامات متعددی مواجه است. تفکیک علوم انسانی از علوم اجتماعی و نسبت با آن با سایر رشته‌ها به درستی تعریف نشده و از یک سو عموما همه رشته‌ها ذیل عبارت علوم انسانی مطرح می‌شود و علوم‌اجتماعی به معنای چند رشته محدود موجود در دانشکده‌های علوم‌اجتماعی تعبیر می‌شود. حال آنکه عبارت "پردیس علوم اجتماعی و رفتاری" در تقسیم‌بندی‌های دانشگاهی استفاده می‌شود و تاکید بر مرزهای رشته‌ای سنتی هنوز در مناسبات آکادمی ایرانی جدی گرفته می‌شود.

ظرفیتهای دنیای دیجیتال امروز و رشد چشمگیر استفاده از اینترنت و توسعه شبکه جهانی وب، ضرورت دسترسی سریع، آسان و جامع به اطلاعات بیش از گذشته نهاد علم را تحت تاثیر قرار داده و تلاش ما در این پایگاه اینترنتی بر آن است که با بهرهگیری از نظام مدیریت و سازماندهی دانش/knowledge organization مبتنی بر محیط وب و پایگاه داده ارتباطی/ relational database ، در کنار ارائه محتواهای استاندارد و دست اول از منابع معتبر جهانی، نوآوریها و ابتکارات/ initiatives متنوعی را در معرفی رشتهها با توجه به گستره مخاطبان به کار گیریم.

کمک به رفع ابهامات و شناسایی چارچوببندی رایج بینالمللی در مواجه با Humss و ایجاد انسجام هویتی بیشتر در میان این قشر بزرگ [که به دلیل گستردگی، کمتر فرصت شده ذیل یک عنوان واحد و اجتماع علمی/community مورد توجه قرار گیرند]، در کنار معرفی مستند و دقیق‌تر رشتهها و تفاوتهایشان به دانشجویان، کمک به جذب موثرتر دانشآموزان و استعدادهای برتر مدارس به این رشتهها، واقعیتر کردن انتظارات برنامهریزان و عموم جامعه که هنوز با این رشتهها آشنایی کافی ندارند و... از نتایج کوتاه مدت اجرای چنین پایگاهی میتواند باشد.