جامعه شناسی

Sociology

مرکز توسعه اجتماع محور آفریقا (CDC)

مرکز توسعه اجتماع محور آفریقا (CDC)

Community Development Centre - Africa

با ایجاد شبکه ای از سازمان‌های غیردولتی و اجتماعات محلی، برای ارتقای توسعه پایدار جوامع در سراسر آفریقا تلاش می‌کند.

توضیحات
مرکز توسعه اجتماع محور (CDC) در آفریقا یک سازمان غیر دولتی است که به ترویج توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی اجتماعات سرتاسر قاره آفریقا می‌پردازد. CDC با جوامع محلی، دولت‌ها و سایر ذینفعان برای رسیدگی به مسائل کلیدی مانند فقرزدایی، دسترسی به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی، حفاظت از محیط‌زیست و توانمندسازی اقتصادی همکاری می‌کند.
از طریق برنامه‌ها و ابتکارات مختلف، CDC در صدد است تا با توانمندساختن اجتماعات آن‌ها را در مواجهه با چالش‌ها قدرتمند و انعطاف پذیر کند. برنامه‌های این مرکز شامل ارائه فرصت‌های آموزشی و ظرفیت‌سازی، تسهیل پروژه‌های تحت رهبری اجتماعات، حمایت از تغییر سیاست‌ها و تقویت مشارکت با سایر سازمان‌ها است.
آغاز فعالیت مرکز توسعه اجتماع محور (CDC) ریشه در پروژه آگاهی‌بخشی فرهنگی و تولید برنامه در رادیوهای محلی سودان جنوبی دارد که با نام "RORO LOKA" به معنای "صدای زمین" شناخته می‌شد. هدف این پروژه ایجاد پل ارتباطی بین جوامع از طریق درک تنوع و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هرکدام از آن‌ها، ترویج احترام به یکدیگر و پرداختن به مسائلی که اجتماعات را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد بود. در سال 2015 این سازمان تحت عنوان در سودان جنوبی به‌عنوان یک NGO ملی غیر انتفاعی تأسیس شد.
CDC در سال‌های اولیه خود بر پروژه‌های توسعه مردمی، مانند ساخت مدارس، تأمین منابع آب پاک و ترویج شیوه‌های کشاورزی پایدار متمرکز بود. این سازمان همچنین برای توانمندسازی زنان و جوانان از طریق برنامه‌های آموزش مهارتی و طرح‌های مالی خرد تلاش کرد.
با گذشت زمان، CDC به یک سازمان معتبر با سابقه موفقیت آمیز قوی تبدیل شده است. این سازمان دامنه فعالیت خود را برای کار در چندین کشور در سراسر آفریقا گسترش داده است و با طیف گسترده‌ای از سازمان‌های محلی و بین‌المللی برای به حداکثر رساندن تأثیر خود همکاری کرده است.
بیشتر فعالیت‌های CDC در راستای اهداف توسعه پایدار 2030 است که می‌توان به این موارد اشاره کرد: ارتقاء سلامت جامعه و بهداشت، تأمین آب پاک، ترویج صلح و حل منازعات، آوارگان و پناهجوبان، ترویج فرهنگ‌های بومی، کارآفرینی، بهبود معیشت، افزایش امنیت غذایی، آموزش با کیفیت و فراگیر، مبارزه با ازدواج زودهنگام، خشونت علیه زنان، انجام تحقیق و توسعه راه حل‌هایی برای چالش‌های سیاست عمومی

در ادامه به برخی از پروژه‌های حال حاضر این مرکز اشاره می‌کنیم
Hagiga Wahid نام یک پروژه به معنای «یک حقیقت» است، هدف این پروژه عبارت است از مقابله با گسترش شایعات مضر که باعث افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در شهرک پناهندگان کمپ کرگدن شمال اوگاندا می‌شود. این پروژه به مدیریت انتشار اطلاعات درست و حقیفت یابی برای اطلاعات و شایعات نادرست می‌پردازد. شایعات، اطلاعات نادرست، و تبلیغات همواره به‌عنوان تسریع کننده‌ای برای بروز درگیری خشونت آمیز عمل می‌کنند. پناهندگان و اعضای جامعه میزبان در این کمپ‌ها دسترسی محدودی به اطلاعات قابل اعتماد، دقیق و به موقع دارند. سیستم اطلاعاتی طراحی شده در این پروژه به این صورت عمل می‌کند، تیم این پروژه مستفر در مرکز شایعات را، از طریق گزارشی که سفیر پروژه از روستای خود ارسال می‌کند و یا از طریق پیام‌های متنی تلفنی، تماس‌های صوتی دریافت می‌کنند. سپس به بررسی و کشف حقیقت می‌پردازد و پس از آن حقایق را طرق مختلف در جامعه هدف منتشر می‌کند.
Soot Semee یک عبارت عربی به معنای "صدای شفقت" است. پروژه Soot Semee یک پروژه رسانه ای اجتماع محور است که هدف آن ایجاد تغییر رفتار مثبت، التیام روانی، ایجاد صلح و انسجام اجتماعی در میان پناهندگان سودان جنوبی و جوامع میزبان اوگاندا ساکن است. در این پروژه دوره‌ها و محتوای آموزشی و تجهیزات لازم به پناهندگان و شرکت‌های خدماتی توسط مرکز ارائه شده است تا باهدف ارتقاء صلح، سلامت و توسعه محلی محتوای صوتی مرتبط تولید کنند به‌صورت هفتگی، محتوای صوتی و پادکست تولید می‌شود و تجهیزاتی صوتی لازم برای گروه‌های مختلف مردمی تهیه می‌شود تا به این برنامه‌ها گوش داده و یا در تولید آن مشارکت کنند. در این پروژه با ایجاد امکان به اشتراک گذاشتن داستان‌ها، تجربیات شخصی و دیدگاه‌های مردم در مورد موضوعاتی که برایشان مهم‌تر است این امکان فراهم می‌شود تا اجتماعات در این راستا اقدامی انجام داده و تغییر و توسعه اجتماعی خود را رهبری کنند.
آموزش بهداشت جنسی و باروری پروژه دیگر حال حاضر این مرکز است. در این پروژه شماری از زنان به‌عنوان مربیان اجتماعی آموزش دیده‌اند و این زنان اکنون به برگزاری کلاس‌های آموزش بهداشت جنسی و باروری برای سایر زنان و کارگاه‌های آموزشی برای گروه‌های ساکن در مناطق Ofua و Siripi در کمپ کرگدن کمک می‌کنند. محتوای آموزشی بر اساس جنسیت و گروه‌های سنی تفکیک شده است. این پروژه باهدف ارائه اطلاعات سلامت جنسی و باروری، جلوگیری از مشکلات SRH و توانمندسازی زنان و اعضای جامعه برای تصمیم گیری آگاهانه و شخصی در مورد بدن، آینده خود و محافظت از خود در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها انجام می‌شود.
پروژه ایجاد صلح از طریق تکنولوژی واقعیت مجازی (#VRforPeace واقعیت مجازی برای صلح) تجربه منحصر به فردی را برای پناهندگان فراهم کند که منجر به تغییر نگرش‌ها و رفتارها و ترویج صلح و آشتی بین اجتماعات می‌شود. به دلیل دهه‌ها جنگ داخلی و درگیری‌های مداوم، مردم سودان جنوبی اکثر زندگی خود را با جنگ، تجربه خشونت و آزار و اذیت، از دست دادن عزیزان، تجاوز جنسی، غارت و تخریب اموال گذرانده‌اند که در این میان زنان و کودکان متحمل بدترین اشکال سوء استفاده و آسیب شدند، به‌عنوان مثال. استخدام در نیروهای مسلح، معلولیت، تجاوز به عنف و بسیاری از تجربیات آسیب زای دیگر برای کسانی که در کمپ‌های آوارگان، مناطق متاثر از جنگ و در اردوگاه‌های پناهندگان در اوگاندا هستند رقم می‌خورد. در کمپ‌های پناهندگان هنوز تنش‌ها و درگیری‌های قبیله‌ای از اردوگاهی به اردوگاه دیگر ادامه دارد، اکثر پناهندگان بار عاطفی و روانی متاثر از گذشته خود را به همراه دارند و ترس و بی‌اعتمادی بین جوامع پناهندگان و روابط دشوار با جوامع میزبان همواره وجود دارد.
هدف این پروژه ایجاد و توسعه محتوای واقعیت مجازی، دادن فضا و ابزار به جامعه پناهندگان برای بیان خود، یافتن التیام عاطفی و روانی از تلخی‌های گذشته و آشتی با خود برای ساختن جامعه و آینده ای است که همه آنها می‌خواهند. این پروژه گروه‌های مختلف را قادر می‌سازد تا با یکدیگر ملاقات کرده، گفتگوهای مشترکی را برگزار کرده تا درک متقابلی بین آن‌ها ایجاد شود. تجربه‌های منحصربه‌فرد داستان‌سرایی واقعیت مجازی توسط پناهندگان، منجر به تغییر نگرش‌ها و رفتارها و ترویج صلح و آشتی می‌شود.