جامعه شناسی

Sociology

نظریه اجتماعی مدرن

نظریه اجتماعی مدرن

Modern Social Theory

این کتاب با رد تصور وجود نوعی تحول مستمر و منسجمخطی در نظریۀ اجتماعی، به بررسی نظریات مختلف از جنگ جهانی دوم به بعد شمی‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از این نظریات برای درک دنیای امروز استفاده کرد.

پدیدآورندگان: Ian Craib
ناشر: Oxford University Press
سال نشر: 1984
توضیحات
کتاب نظریه اجتماعی مدرن اثر ایان کرایب، که برای دانشجویان کارشناسی یا افراد تازه‌وارد به این حوزه نوشته شده، راهنمای روشن و جامعی برای پیچیدگی‌های اندیشه اجتماعی است. این کتاب بر محوریت بحث اصلی در جامعه‌شناسی، یعنی رابطه بین ساختار اجتماعی و کنش فردی، تمرکز دارد. کرایب با بررسی ماهیت خودِ نظریه و نقش آن در درک دنیای اجتماعی، این موضوع را شکافته است.
پس از مقدمه، کرایب به بررسی دیدگاه‌های نظری مختلف می‌پردازد. او عمیقا به کارکردگرایی ساختاری، نظریه تضاد اجتماعی، و کنش متقابل نمادین وارد می‌شود و نشان می‌دهد که چگونه هر رویکردی جنبه‌های متفاوتی از زندگی اجتماعی را روشن می‌کند. این کتاب همچنین به نظریه انتخاب عقلانی، روش‌شناسی قوم‌نگاری، و نظریه ساخت يابی (ساختاربندی) می‌پردازد و درکی جامع از اندیشه جامعه‌شناسی معاصر ارائه می‌دهد.

کرایب از پیچیدگی‌ها واهمه‌ای ندارد. او بخشی را به ساخت‌گرایی و گونه‌های مارکسیستی آن اختصاص داده و مفاهیم قدرت، ایدئولوژی و تغییر اجتماعی را در این چارچوب‌ها تجزیه و تحلیل می‌کند. سپس به ظهور پساساختارگرایی و پست‌مدرنیسم می‌پردازد و نقدهای آنها نسبت به نظریه اجتماعی سنتی را به رسمیت می‌شناسد. در نهایت، این کتاب نظریه انتقادی را با تمرکز ویژه بر کار یورگن هابرماس و ایده‌های او در مورد عقلانیت ارتباطی بررسی می‌کند.

کتاب ن‍ظری‍ه اج‍ت‍م‍اع‍ی م‍درن از پ‍ارس‍ون‍ز ت‍ا ه‍اب‍رم‍اس توسطه ع‍ب‍اس م‍خ‍ب‍ر ترجمه شده و در سال 1378 انتشارات آگ‍اه آن را منتشر کرده است.